Deel Knapzakroutes opnieuw gecontroleerd

geplaatst in: Nieuws | 0

Dit voorjaar heeft een groep vrijwilligers de eerste 21 Knapzakroutes grondig gecontroleerd. In meer dan de helft van deze routes hebben we routewijzigingen moeten aanbrengen.
Meestal ging het om relatief kleine zaken, maar die kunnen onderweg ook flink irritant… Soms waren de gevolgen groter. Zo hebben we in de Knapzakroute Wapserveen aan het begin van de route bij de Petgaten een aantal flinke veranderingen moeten aanbrengen, omdat grote delen van het gebied in de loop van de tijd ontoegankelijk geworden zijn.

Schouwpaden
‘s Zomers leveren schouwpaden langs de sloten van het waterschap vaak problemen op voor wandelaars van de Knapzakroutes. Om te beginnen is er het feit dat zulke paden maar een of twee keer per jaar gemaaid worden en dus een groot deel van de tijd begroeid zijn met hoog gras plus distels, bramen en brandnetels. Daar komt een deel van de schouwpaden ‘s zomers een paar weken gedeeltelijk afgesloten zijn met verplaatsbare rasters om ze met schapen te kunnen begrazen. Zaken waar we niets aan kunnen doen en die van de wandelaar geschikte kleding en enig aanpassingsvermogen vergen.

(Foto: Petgaten bij Wapserveen, Roelof Huisman)