K47-thaantje-omslagNog nooit in ‘t Haantje geweest? U zult het dorp en zijn omgeving vandaag uit-gebreid leren kennen. Een vriendelijk dorp dat een beetje terzijde van de doorgaande weg ligt en dat zich weinig aan lijkt te trekken van het gedoe elders. Zo’n dorp waar je eigenlijk niet komt als je d’r niets te zoeken hebt.
Vandaag maakt u kennis met het ontginningslandschap rond dit voor Drentse begrippen piepjonge dorp aan het Oranjekanaal. ‘t Haantje werd halverwege de negentiende eeuw gesticht toen kanaalgravers en veen-arbeiders hier op het veld mogelijkheden zagen om voor zichzelf en hun gezin een bestaan op te bouwen.
Deze Knapzakroute brengt u door het dorp Noord-Sleen met zijn oude boerderijen en zijn mooie molen. En dan zijn er de bossen op het voormalige Ellertsveld. Ongeveer de helft van deze route loopt u door de prachtige bossen van de Boswachterij Sleenerzand met opvallende bezienswaardigheden langs uw pad, zoals de grafheuvel de Galgenberg en het gereconstrueerde hunebed de Papeloze Kerk.

 


Routegegevens

  • Lengte route: 18,5 km
  • Startpunt: Café 't Haantje Haantje 8 7874 TK 't Haantje
  • Honden: Omleiding ter hoogte van punt 12 en 14 in de route. Overigens toegestaan, mits aangelijnd.
  • Openbaar vervoer: Buslijn Assen-Emmen, uitstappen halte Rotonde Noord-Sleen.

Niet meer verkrijgbaar in boekvorm.
Routenieuws

Suggestie ander startpunt
Omdat er geen horecagelegenheid in ‘t Haantje meer is, raden wij u aan om bij Café-Restaurant Wielens bij punt 9 in Noord-Sleen te beginnen.

Punten ter verduidelijking

  Bij 2 is de eerste weg rechts het punt waar het zandpad begint.

  De camping bij punt 6 bestaat niet meer. De eerste weg links heet Brinkweg.

Bomen op het pad bij punt 12
1
2   In dit gedeelte van het bos kunnen hier en daar flink wat takken en bomen op het pad liggen.