Drie routes voor het vroege voorjaar

geplaatst in: Nieuws | 0

zerk_wilhEerlijk gezegd hoef je echt niet tot het voorjaar te wachten om een Knapzakroute te wandelen. Ook nu bij winterdag zijn de Knapzakroutes Buinen, Frederiksoord en Weiteveen een echte belevenis. Maar let op: eerst de wijzigingen in deze routes op deze site goed bekijken! (Dat geldt overigens niet alleen voor deze routes, controleer altijd even de site voor je vertrekt!)

Knapzakroute Buinen (K2)

De route Buinen is gemakkelijk in tweeën te splitsen. Eerst loop je over de hoge Noorderesch van Buinen en vervolgens daal je zo’n tien meter naar het voormalige dal van het Voorste Diep, tegenwoordig het Kanaal Buinen-Schoonoord. Voorbij Bronneger is de Hondsrug relatief smal en heb je prachtige vergezichten naar alle kanten. Het deel van de route ten zuiden van Buinen brengt je door de Staatsbossen naar het dal van het Achterste Diep waar het indrukwekkende antennepark van Lofar in een prachtig nieuw natuurgebied ligt.

Knapzakroute Weiteveen – Nieuw-Schoonebeek (K58)

Deze route in het uiterste zuidoosten van Drenthe kun je zowel in Weiteveen als in Nieuw-Schoonebeek starten. Ook is het mogelijk deze Knapzakroute te combineren met de Knapzakroute Twist – Nieuw-Schoonebeek (K59). In Weiteveen valt onmiddellijk op hoe groot de invloed van de katholieke kerk destijds in dit deel van Drenthe geweest is. Neem eens een kijkje op het kerkhof van het dorp met tal van bijzonderheden uit het ‘rijke Roomse leven’. Via het Amsterdamsche Veld brengt de route je naar het bijzondere dorp Nieuw-Schoonebeek. Terug voert de route langs het Schoonebekerdiep waarna de route je ter hoogte van de bijzondere Wilmsboo weer terug naar Weiteveen brengt.

Knapzakroute Frederiksoord-Wilhelminaoord (K13)

Kom kennismaken met Maatschappij van Weldadigheid. Je komt in Frederiksoord op plekjes waar de negentiende eeuw nooit echt verdwenen is. Voorbij Nijensleek en het Nijensleekerveld kom je in Wilhelminaoord en loop je langs lanen met prachtige namen als de M A van Naamen van Eemneslaan. Daarna passeer je het kerkhof van het dorp, waar je zeker even moet kijken naar een ijzeren grafmonument met goedbedoelde spreuken die er speciaal voor jou als wandelaar aangebracht lijken…